ریشی سوناک که پس از استعفای لیز تراس به عنوان نخستوزیر انگلستان روی کار آمد، به علت اظهارات تبعیضآمیز، مورد انتقاد احزاب مخالف و افکار عمومی قرار گرفته است. به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی شورای قدس، سوناک، رهبر حزب محافظهکار انگلستان پیش از تصدی مسئولیت، با طرح “انتقال پناهجویان به رواندا” نامش مطرح شده بود. […]
ریشی سوناک که پس از استعفای لیز تراس به عنوان نخستوزیر انگلستان روی کار آمد، به علت اظهارات تبعیضآمیز، مورد انتقاد احزاب مخالف و افکار عمومی قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی شورای قدس، سوناک، رهبر حزب محافظهکار انگلستان پیش از تصدی مسئولیت، با طرح “انتقال پناهجویان به رواندا” نامش مطرح شده بود.
اقدامات سوناک در خصوص پناهجویان در مرکز توجه افکار عمومی قرار دارد.
محمد چاغری بیلیر، پژوهشگر دانشکده علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه لیدز در گفتوگو با خبرنگار آناتولی اظهار داشت: آشفتگی سیاسی در انگلستان بر سیاستهای این کشور در خصوص پناهجویان نیز تأثیر گذاشته است.
وی افزود: از زمان فرآیند برگزیت، دولت به دنبال راههای مختلفی برای مبارزه با مهاجرتهای غیرقانونی بود و آخرین گام در این راستا، فرستادن افرادی که بهطور غیرقانونی وارد انگلستان شدهاند به رواندا بود که این طرح توسط سوناک مطرح شده بود.
بیلیر اذعان داشت: در رویکرد دولت سوناک در قبال مهاجران غیرقانونی، پناهجویان دستهبندی میشوند که آیا واقعا به دلیل نقض حقوق بشر فرار کرده یا صرفا به دلایل اقتصادی آمدهاند.
وی اظهار داشت: با توافق انجام شده با رواندا، پناهجویان در این کشور تحت کنترلهای شدید مورد بررسی قرار خواهند گرفت. وقتی به توضیحات در مورد نحوه اجرای توافق با رواندا نگاه میکنیم، متوجه میشویم که مشروعیت درخواست پناهندگی مردان بین ۲۰ تا ۴۰ سال بیشتر مورد بررسی قرار میگیرند.
بیلیر گفت: سوئلا براورمن، وزیر کشور دولت سوناک، مهاجرت غیرقانونی را به عنوان “تهاجم” تعریف کرد، این اظهارات سرنخهایی در مورد جهتگیری سیاستهای مهاجرتی دولت فعلی ارائه میکند.
وی خاطرنشان کرد: سوناک که قبل از روی کار آمدن مفهوم افراطگرایی را به اسلام ربط داده و با گافهای اسلامستیز خود مورد انتقاد جوامع مسلمان قرار گرفته بود.
بیلیر تاکید کرد: در دوران دولت سوناک بیشتر با تبعیض و اسلامستیزی مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه انگلیسیها نیز تعصباتی نسبت به مهاجران مسلمان دارند، گفت: این نظرسنجی نشان داد که چقدر نگرش انگلستان نسبت به مهاجران لهستانی و مهاجران نیجریهای متفاوت است.همچنین آشکار شد که تعصبات رای دهندگان محافظهکار در مورد مسلمانان و تروریسم چقدر قوی است.